Stroger - Makový olej BIO 250 ml

9,79 €
Skladom
Môžeme doručiť do:
11.12.2019

Za studena lisovaný makový olej  100 % vyživuje a chráni pokožku vďaka vysokému podielu nenasýtených mastných kyselín. Olej stará o citlivú pleť náchylnú k častému podráždeniu, alergiám a ekzémom.

Detailné informácie

Podrobný popis

Makový olej zo semien maku- jednodruhový Má upokojujúce účinky na psychiku. Má podobné vlastnosti ako ľanový olej, je ale menej mastný a bohatý na nenasýtené mastné kyseliny.Má vysoký obsah vápnika a horčíka, preto sa doporučuje konzumovať pri:

  • zlej kvalite vlasov a nechtov
  • pri liečbe osteoporózy
  • taktiež upokojuje nervovú sústavu
  • uvoľňuje svalové kŕče a tlmí bolesti hlavy
  • vhodný k masážam
  • vyživuje a chráni pokožku
  • je vhodný na suchú pleť a pleť so sklonom k popraskaniu alebo na ekzematickú a zápalovú pleť
  • zároveň pleť účinne regeneruje a zanecháva ju hebkú a vláčnu
  • makový olej dodáva pleti esenciálne mastné kyseliny a podporuje jej hydratáciu
  • olej má vynikajúcu chuť a preto ho doporučujeme na prípravu jedál studenej kuchyne

Mak obsahuje:
Palmitová kyselina C16 : 0 8 – 18,7 % nasýtená mastná kyselina
Stearová kyselina C 18:0 1,9-4,3% nasýtená mastná kyselina
Olejová kyselina C 18:1 11 – 30% nenasýtená mastná kyselina omega-9
Linolenová kyselina C 18:2 52,6 – 75% nenasýtená mastná kyselina omega-3
Alfa-linolenová kyselina C 18:3 0,16-5% nenasýtená mastná kyselina omega-3

V  100g maku máme 1400mg kalcia a vo veľkom množstve mak obsahuje fosfor, železo, zinok, vitamíny B1, B12, fytosteróny, tokoferol, ako aj minimálne množstvo alkaloidov. Zrelé semeno neobsahuje ópium a preto sa netreba obávať konzumácie makového oleja.

Dávkovanie vnútorne: ráno (nalačno) a večer jednu čajovú lyžičku. Studená kuchyňa: podľa chuti a množstva jedla. Makový olej sa odporúča skladovať v chladničke, teda na chladnom a tmavom mieste. Po otvorení by mal byť skonzumovaný do troch mesiacov, pretože rýchlo zožltne a zhorkne.

Zloženie: 100% olej lisovaný za studena

Objem: 250 ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: