Prečo je šípkový olej dobrý pre vašu pokožku? Výhody a tipy na použitie

Šípkový olej sa získava z kvetov a listov rastliny Rosa canina, ktorá sa často nazýva aj šípkový ker. Olej sa získava lisovaním za studena a je bohatý na vitamíny A a C, karotény, flavonoidy a kyselinu linolénovú. Používa sa pri kožných problémoch, ako sú ekzémy a akné, a tiež na podporu imunitného systému. Môže sa tiež používať na vonkajšie aplikácie, ako sú masáže a kúpele.

Podporuje imunitu a zlepšuje zdravie kĺbov

Má silné protizápalové a antioxidantné vlastnosti, ktoré pomáhajú znižovať bolesti kĺbov, zlepšovať pružnosť a zdravie pokožky a podporovať imunitný systém. Olej obsahuje kyselinu salicylovú, ktorá pomáha znižovať bolesti kĺbov a zvyšuje pohyblivosť.

Šípkový olej tiež môže pomôcť s kožnými problémami, ako je ekzém a psoriáza. Obsahuje vitamín C a karotenoidy, ktoré pomáhajú zlepšovať zdravie pokožky a znižovať výskyt vrások.

Je dôležité mať na pamäti, že šípkový olej by sa nemal užívať vnútorne v prípade tehotenstva alebo dojčenia. Tiež by sa nemal kombinovať s antikoagulanciami, pretože môže zvyšovať riziko krvácania. Pred použitím sa odporúča konzultovať s lekárom.

saloos-extra-bio-sipkovy-olej-smallŠípkový olej Saloos 20ml

Niekoľko tipov, ako môžete použiť šípkový olej:

Ako krém na tvár

Môžete pridať 2-3 kvapky šípkového oleja do svojho bežného denného krému na tvár a nanášať ho ako obvykle. Olej pomôže hydratovať a vyživovať pokožku.

Ako masku na tvár

Môžete si pripraviť masku zmiešaním šípkového oleja s medom a cestom z pšeničnej múky. Aplikujte masku na tvár a nechajte ju pôsobiť 20 minút. Potom opláchnite teplou vodou.

Ako pleťový olej

Použite šípkový olej ako pleťový olej, ktorý sa nanáša na tvár pred spaním. Olej sa postupne vstrebáva do pokožky počas noci a vyživuje ju.

Ako prísada do kozmetických výrobkov

Šípkový olej sa môže pridať do rôznych kozmetických výrobkov, ako sú tonery, krémy, gély, atď.

Je dôležité používať čistý a kvalitný šípkový olej a skontrolovať, či naň nie ste alergickí ešte predtým, ako ho začnete používať. Tiež by sa nemal používať na otvorené rany alebo poškodenú pokožku. Ak máte akékoľvek pochybnosti, odporúča sa konzultovať s dermatológom pred použitím.