Suroviny najvyššej kvality

Od prvopočiatku si veľmi zakladáme na prvotriednej kvalite. Pre svoje výrobky volíme čisto prírodné ingrediencie a preferujeme rastliny z ekologického hospodárenia. Pri ich nákupe kladieme mimoriadny dôraz na kvalitu a ďalej pracujeme iba s tými, ktoré spĺňajú najnáročnejšie požiadavky. Starostlivo si vyberáme dodávateľa, s ktorými nás spája nielen dlhodobá spolupráca, ale aj spoločný cieľ – vaša spokojnosť.

Ako poznám kvalitný rastlinný olej?

Základom je analytický certifikát, ktorý informuje o zložení oleja t.j. o obsahu jednotlivých mastných kyselín a o dôležitých fyzikálnych údajoch. Rovnako dôležitá je aj jeho konzistencia a vstrebateľnosť. Naše rastlinné oleje lisované za studena vynikajú jemnosťou, pleť krásne pohladia a pokožka ich rýchlo a ľahko prijíma. Pred nákupom si vyžiadame vzorky olejov a jednotlivé šarže najskôr sami starostlivo testujeme.

Nekvalitné oleje, ktoré nespĺňajú vysoké štandardy testovania sú ihneď vyraďované. Pri testovaní je potrebné vzorku rozotrieť na koži, privoňať a vedieť vybrať tú najlepšiu. Každý druh oleja má charakteristickú vôňu a zároveň nesmie obsahovať cudzie pachy. Podľa nich spoznáte, že niečo nie je v poriadku, čo môže byť následok použitia poškodených, nekvalitných či starých plodov, nevhodného technologického postupu výroby alebo nesprávneho skladovania.

V Saloos máme radi kvalitu

Pri výrobe používame rastlinné oleje lisované za studena, tzn. že vznikajú tým najšetrnejším spôsobom. Iba tak sa rodia tie najkvalitnejšie oleje, do ktorých prechádzajú všetky účinné látky z danej rastliny. Pri výrobe nepoužívame sójový olej, ktorý je lacnou náhradou kvalitných rastlinných olejov a je takmer vždy chemicky rafinovaný.

Analytické certifikáty a senzorické testovanie

Pri výbere kvalitných 100% éterických olejov pre nás zohráva veľmi významnú úlohu analytický certifikát. Je súčasťou každej šarže a uvádza názov a časť rastliny, z ktorej olej vznikol, namiesto jej pôvodu, obsah jednotlivých zložiek v oleji a dôležité fyzikálne hodnoty. Podľa nich spoznáme, že sa jedná o olej z deklarovanej rastliny. Dôležité je aj odkiaľ rastlina pochádza. Je známe, že napr. najlepšie citrusy rastú na Sicílii, ruže v Bulharsku a levanduľa v Provance.

Rovnako dôležitá je senzorika, teda posúdenie vône, ktorá dokáže prezradiť mnohé o kvalite esenciálneho oleja. Hodnotí sa celý rad faktorov, pričom k tým základným patrí intenzita, stabilita, čistota a príslušnosť vône k danému éterickému oleju. Každý má charakteristickú vôňu, pre daný druh oleja typickú. Z jednej rastliny je možné získať až 3 rozdielne éterické oleje. Zatiaľ čo z kôry pomaranča sa získava pomarančový olej, z kvetov pomarančovníka obľúbený neroli a z jeho listov petitgrain.

Môžeme vás ubezpečiť, že náš starostlivý výber surovín je prvým krokom k vašej spokojnosti. Kvalita je garantovaná certifikáciou CPK Bio. V našej ponuke nájdete produkty VEGAN, zásadne netestujeme na zvieratách.